Este important să creați împreună cu medicul dumneavoastră un plan de întreținere a diabetului zaharat, care constă într-o dietă adecvată și un plan de exerciții fizice și, dacă este cazul, să țineți cont de medicamentele pe care le luați.
Trebuie să vă monitorizați glicemia dacă sunteți o persoană cu diabet și dacă:
- Aveți nevoie de insulină sau luați medicamente pentru diabet.
- Sunteți supus unui tratament intensiv cu insulină.
- Sunteți însărcinată.
- Vă este foarte dificil să vă măsurați nivelul glicemiei.
- Aveți niveluri scăzute ale glicemiei sau aveți cetone din cauza unor niveluri ridicate ale glicemiei.
- Aveți niveluri scăzute ale glicemiei, dar fără semnele obișnuite de avertizare.
Vă puteți testa singur glicemia, cu îndrumarea medicului dumneavoastră. Puteți face acest lucru în orice moment și ar trebui să țineți o evidență într-un caiet pentru a discuta cu specialistul dumneavoastră și a afla cum răspunde organismul dumneavoastră la îngrijirea pe care i-o acordați, ce funcționează și ce nu.
Așa cum am menționat, nivelul glicemiei trebuie să fie cât mai aproape de medie. Puteți vedea care sunt nivelurile ideale de glicemie și lipide pe care trebuie să le urmăriți cu ajutorul planului dumneavoastră de sănătate.
Cum se testează glicemia?
Aveți nevoie de un glucometru sau de un aparat de măsurare a glucozei, de lancetă și de benzi de testare a glucozei. Acestea reprezintă o metodă foarte eficientă de detectare a dezechilibrelor și a decompensărilor acute pe care le pot suferi persoanele cu diabet.
Vă înțepați degetul, în zona degetului cea mai apropiată de unghie (în prealabil spălată cu apă și săpun), cu lanceta pentru a extrage o picătură de sânge. La unele aparate de măsură, puteți folosi și antebrațul, coapsa sau o parte cărnoasă a mâinii. Apoi, plasați proba de sânge pe o bandă de testare și, prin intermediul aparatului de măsură, puteți vedea rezultatele.
Pot apărea erori sau măsurători greșite, așa că aveți grijă ca:
- Aparatul de măsură nu este murdar.
- Benzile de testare sunt păstrate într-un loc răcoros și uscat pentru a evita descompunerea.
- Aparatul de măsură trebuie să fie calibrat.
- Picătura de sânge nu trebuie să fie prea mică.
- Verificați data de expirare a benzilor de testare și nu le utilizați dacă sunt expirate.
Recomandarea privind măsurarea nivelului de glucoză trebuie să fie individuală, la fel ca și numărul de măsurători, deoarece trebuie adaptată în funcție de vârstă, tipul de diabet, stilul de viață, tratamentul și metabolismul dumneavoastră. Medicul dumneavoastră ar trebui să vă ajute să știți ce glucometru vi se potrivește și să vă sprijine astfel încât, în timp, să puteți să vă testați corect glicemia și singur.
Salutare! Sunt Dr. Marian Popescu, specialist in diabetologie si autorul acestui articol. In timpul carierei mele medicale, am avut ocazia sa vad impactul negativ pe care il poate avea diabetul asupra sanatatii generale a pacientilor mei. Din acest motiv, sunt mereu in cautarea solutiilor naturale si eficiente pentru mentinerea unui nivel optim de glucoza din sange. Astazi, vreau sa va prezint Gluconol, un supliment alimentar pe care l-am testat si l-am recomandat pacientilor mei cu diabet.
Am cercetat cu atentie ingredientele din Gluconol si am descoperit ca acestea au proprietati remarcabile de stabilizare a nivelului de zahar din sange, precum si de prevenire a complicatiilor asociate diabetului. In acest articol, voi oferi o analiza obiectiva si informativa despre Gluconol, astfel incat sa puteti lua o decizie bine informată cu privire la utilizarea acestuia si la modul in care va poate ajuta sa va mentineti sanatatea.